Tommy Nilsson är en svensk artist som är mest känd för sina sånger inom rock och pop. Hans karriär började när han fick ett erbjudande om ett skivkontrakt i Frankrike. Då var det vanligt att artister behövde signeras hos skivbolag men idag kan artister som är nya fakturera utan företag via egenanställningsföretag istället. För Tommy Nilsson så blev det ändå starten för en lång sångkarriär som fortsätter än idag. Han har varit delaktig i Melodifestivalen och vunnit; kommit fyra i Eurovision Song Contest, och haft flera låtar som har hamnat på Svensktoppen. Många känner nog igen hans låtar såsom ”Öppna din dörr”.

Tragisk bortgång i familjen

Nu är han aktuell i samband med en ny film. ”Filmen om Badrock” väcker både glädje och sorg. I filmen får man se hur det då så förälskade paret Tommy och Catherine har bröllopsfest på ruinen i Borgholm. Med dem var andra artister som var som en familj, berättar han. Tragiskt nog gick Catherine bort 2015 på grund av en elakartad tumör, alltså cancer. Han berättar att hennes bortgång påminde honom att man måste ta vara på livet och vara tacksam för att man lever. Han har upplevt andra som har gått bort nyligen också såsom Freddie Wadling. Men samtidigt berättar han att han förstår att det kommer att fortsätta i hans närhet eftersom det är en del av livet när man kommer upp i åldern. Tillsammans med Catherine fick de en pojke som idag är 25 år som föddes ett år innan de skiljde sig. Hans exfru gick sedan vidare till att leva ett liv med en annan man och han hade därför inte någon vidare kontakt med henne efter skilsmässan.

Att ha en anhörig med cancer

Många är det som har någon anhörig som har cancer. För Tommy Nilsson var det hans exfru. För någon annan kan det vara systern, barnet, mormor eller en arbetskollega. Att vara närstående till någon som har cancer kan kännas som en overklig upplevelse, har många berättat. För de som upplever att de behöver prata med någon finns det en speciell linje man kan ringa till (Cancerfondens informations- och stödlinje, 020-59 59 59). Den är gratis och man kan ringa bara för att prata av sig om man så behöver. Huvudsaken är att man är där och närvarande på ett sätt som den drabbade önskar. Ibland kan det vara en fika, ibland kan det vara en tyst stund eller bara en promenad. Tommy Nilsson blev rädd för att åka och träffa andra för att han blev rädd att det skulle bli deras sista stund tillsammans. För honom gällde det att komma över dödsångesten och ta vara på stunderna man har i livet. Björn Skifs hjälpte honom också att komma över hans oroliga tankar.