The Cure grundades år 1976 i Crawley, och bandet har varit aktivt under samma namn sedan dess. Detta trots att det bara är den ikoniska sångaren Robert Smith som hela tiden varit medlem i gruppen. The Cure var under 80-talet som störst, då gav de till exempel ut låten ”Friday I’m in Love”. Under bandets karriär har de gett ut hela 30 singlar och de har sålt miljontals album. Nu kan fans också lyssna på bandets låtar på till exempel Spotify, och deras originella sound gör att de fortfarande lockar till sig nya lyssnare.

The Cures turné 2016

the Cure spelade nyligen i Göteborg, vilket de senast gjorde för 24 år sedan. Gruppen har under 2016 gjort en mycket lång turné i Sverige, England, Polen, Tyskland, Österrike, Spanien, och flera andra länder. De gjorde bland annat 33 olika spelningar i USA under 2016. Det är inte dåligt för ett band som har fyrtio år på nacken. Spelningarna har varit det man kan vänta sig av ett band där medlemmarna inte längre är helt unga, men de har ändå ofta lyckats med att trollbinda sina fans. Ett band som detta brukar också ha glädjen att ha mycket lojala fans.

The Cures diskografi

Tre år efter att gruppen bildades (1979) gav de ut sitt första album, Three Imaginary Boys. Efter detta har de gett ut 12 album, av vilka det senaste, 4:13 Dream, kom ut 2008. Albumet Wish är ett av de album som togs emot bäst av både kritiker och fans, och på det albumet hittar man deras absolut största hit, ”Friday I’m in Love”. Det har hela tiden varit Robert Smith som har varit bandets huvudsakliga låtskrivare, och även om han ofta har lyckats gav hans alkohol- och drogproblem upphov till annorlunda och inte lika omtyckta låttexter i början av 80-talet då bandet gav ut Pornography.