Sångare och musiker kan ha många strängar på sin lyra. Inte minst kan de ställa upp som solister på till exempel dop, bröllop, begravningar och i samband med andra högtidliga tillfällen. Musiker och sångare har dessutom ofta egna band som de uppträder tillsammans med. När det gäller solosång på begravningar kan inte sällan kyrkans egen kantor och körledare ställa upp och sjunga med eller utan piano. Ibland har de anhöriga särskilda önskemål och då kan olika typer av musiker hyras in för solosång på begravningen. Läs mer här.

Ta ett personligt farväl

Det är mycket som ska ordnas och hinnas med när en nära anhörig går bort. Samtidigt är sorgen hela tiden närvarande och det kan vara svårt att fokusera. För att göra det praktiska mindre betungande kan du som anhörig anlita Lova begravningsbyrå i Göteborg eller i en stad nära dig. Lova begravningsbyrå finns nämligen inte bara i Göteborg utan även i bland annat Stockholm, Uppsala, Linköping, Västerås, Norrköping och Malmö. På hemsidan lovabegravning.se kan du hitta mer information om tjänster, utbud och kostnader samt den personliga service som förmedlas. Du kan välja mellan ett antal olika skräddarsydda paket eller helt enkelt ta kontakt med en personlig rådgivare som hjälper dig att planera begravningen efter dina specifika önskemål.

Levande musik

Det blir alltmer populärt att ta ett sista farväl med hjälp av musik. Då kan det handla om att den dödes favoritmusik spelas upp i kyrkan eller att en solist framför ett älskat stycke som antingen har betytt mycket för den avlidne eller för de anhöriga. När det gäller vilken typ av musik som ofta spelas på just begravningar är valet individuellt, men trots detta finns det många gemensamma nämnare. En artist vars låtar ofta framförs på begravningar är Carola Häggkvist där bland annat ”När löven faller” är ett populärt val.

För många församlingar är det dessutom viktigt att musiken som spelas verkligen framförs av riktiga musiker och inte bara inspelat material som spelas upp i kyrkan under begravningsceremonin. Ibland är det den döde själv som har bestämt hur ceremonin ska gå till och vilken musik som ska spelas. Det blir naturligtvis extra känslosamt för de anhöriga när begravningen blir personlig. Hos Lova begravningsbyrå kan du som anhörig få hjälp med att välja musik och kyrkoförsamlingen kan bidra med tips på solister. Känner du för att spendera en rejäl slant till den avlidnes ära kan du hyra in dennes favoritartist för ett sista farväl.