Carola Häggkvist, som för svenska folket (och även för internationella Eurovision-fans) bara behöver sitt förnamn, är en av våra mest kända artister. Hon har sedan hon slog igenom sålt miljontals album, och har vunnit Melodifestivalen tre gånger.

Carola föddes år 1966 i Hägersten söder om Stockholm, men hon växte upp i en annan sydlig Stockholmsförort, nämligen Norsborg. Hon upptäckte tidigt sin kärlek för musik, och satsade även tidigt på en framtida karriär som artist, då hon valde att gå i sångklasser på Mariaskolan på Södermalm redan i mellanstadiet, och sedan fortsatte på Adolf Fredriks musikskola. Hon deltog också under sin uppväxt i ett flertal talangtävlingar, och tog bland annat förstaplatsen i riksfinalen i talangtävlingen Nya Ansikten som anordnaddes av Barnens Dag. Hon lyckades med denna prestation för första gången år 1977, och sedan flera år till därefter, antingen på egen hand eller som medlem i en grupp.Carola_in_June_2015

Carolas genombrott kom i samband med hennes första framträdande i Melodifestivalen, år 1983. Hon sjöng då låten ”Främling”, och vann. Sändningen sågs av rekordmånga 6,1 miljoner tittare, och albumet med samma namn skulle bli det hittills mest sålda i Sveriges historia. När hon senare tävlade i Eurovision Song Contest för Sverige slutade hon på en tredje plats.

Carola har sedan dess deltagit i Melodifestivalen ytterligare fyra gånger. År 1990 deltog hon med låten ”Mitt i ett äventyr”, och slutade på en andra plats. Redan året efter fick dock Carola sin revansch, då hon sjöng ”Fångad av en stormvind”, och vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Den näst sista gången Carola deltog i Melodifestivalen var år 2006, med bidraget ”Evighet”, och även denna gång kammade hon hem vinsten. I den stora internationella finalen gick det bra, men inte riktigt så bra som det gjort sist: hon slutade på en femteplats. Den senaste gången Carola deltog i Melodifestivalen var första gången hon gjorde det tillsammans med någon annan artist. Hon sjöng då bidraget ”One Love” tillsammans med Andreas Johnson, och tillsammans gick de under artistnamnet Johnson & Häggkvist. Denna duo gick vidare till Andra chansen från sin deltävling, men blev där utslagna av Nordman i en duell.

Carola fortsätter att vara en av Sveriges mest folkkära artister, och för många kommer hon för alltid att vara schlagerdrottningen. Om du själv är en artist som hoppas på lika stora framgångar som Carola, har du mycket arbete framför dig. Det kan då vara en bra idé att anlita Intrum för att hjälpa dig med factoring. Det gör nämligen att du snabbt får in pengar från dina fakturor, så att du kan investera pengarna i till exempel nya instrument, marknadsföring eller en manager.